neljapäev, 20. august 2009

Köitmiskursused 7. augustil

Reedel, 7. augustil, käisime Mammuga Anija mõisas köitmise kursustel. Köitmist õpetas Viki. Päev algas kell 10 ning lõppes alles peale kuut. Väga sisutihe ning tore päev oli. Olen õpituga väga-väga rahul! Ausalt öeldes otsisin juba ammu võimalust köitmist õppida ning olen varem ennast ka ühele kursusele kirja pannud, aga sinna ei võetud mind kahjuks vastu. Põhjus oli vist see, et minu eriala ning haridus ei vasta oodatavale sihtgrupile. Aga enam pole vahet. Nüüd sain asja selgeks ning olen selle üle väga õnnelik. Me Mammuga arutasime seal hetkeks, et tegelikult ei ole köitmise juures midagi eriskummalist ning me ei õppinud midagi, mille peale poleks ise kodus tulnud. Aga selline ette näitamine ning kambas tegemine on kindlasti palju innustavam.
Viki õpetas meile (kokku oli õppureid umbes 15) nelja köitmistehnikat. Kõige esimesena valmis meil jaapani köites märkmik. Selle tegime väga põhjalikult läbi, aega kulus jaapani tehnika peale 4 tundi ehk pool tervest kursusest. Minul valmis jaapani köitmistehnikas selline märkmik.



Seejärel näitas Viki meile, kuidas teha albumiköidet. Selle kohta me iseendale näidist ei teinud, kuna see oli kirjelduse järgi päris lihtne.
Kolmandana tegime poolikult läbi paeltega õmmeldud märkmiku. Sellest tegime läbi ainult märkmiku sisu õmblemise tehnika ning kaaned jäid ümber panemata. Ostsin endale juba vajalikud materjalid kaante tegemiseks ära ning täna-homme kavatsen selle märkmiku ka lõpuni teha. Eks siis näitan pilte ka.
Ja viimasena tegime lõpuni läbi sellise tehnika nagu coptic binding. Selle jaoks andis kõik vajalikud materjalid meile Viki ise ja minul tuli ta täiesti sinine, selline päris tore. Tegelikult ma selle märkmikuga rahule ei jäänud, sest see tehnika vajab vist natuke rohkem harjutamist. Minul jäi ta selline hästi ebakindel, kuigi Viki näidistest mäletan, et on võimalik ka kindlamat moodi köita. Eks pean seda siis veel proovima ja harjutama. Selle tehnika juures on seesmiste lehtede põimimine väga oluline, seetõttu näitan ka ühe pildi sellest põimimisest.



Mammu tehtud märkmikest mul kahjuks pilte pole, aga tema sai enda märkmike eest rohkesti tähelepanu ning palju kiita. :)
Meist tehti peale kursuse lõppemist ühispilt ka, kus kõigil olid oma märkmikud käes, aga seda pilti mul kahjuks pole.

Kommentaare ei ole: